Έρευνα και ανάπτυξη καλλυντικών προϊόντων ΙΙ

Κωδικός Μαθήματος:

204

Εξάμηνο:

Β' Εξάμηνο

Κατηγορία:

ΜΕ

Ώρες:

2

Μονάδες ECTS:

9


EΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΙΙ

Προϊόντα για τα μαλλιά: Ανάπτυξη: Eίδη προϊόντων –Δραστικά συστατικά. Πώς ο καθαρισμός και το conditioning επηρεάζει τα μαλλιά. Απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ανάγκες των καταναλωτών. Παραδείγματα –Διαδικασία παραγωγής . Τυπικά ποιοτικά προβλήματα των συνθέσεων. Συσκευασία –Αξιολόγηση. Ανάπτυξη: Προϊόντα υγιεινής για τη γυναικείαευαίσθητη περιοχή-τεχνολογικές μορφές–Συστατικά–Μορφοποίηση–Παραδείγματα–κανονισμοί–Συσκευασία-Αξιολόγηση. Προϊόντα λεύκανσης–Δραστικά συστατικά.Μηχανισμός δράσης. Τυπικά ποιοτικά προβλήματα των συνθέσεων. Συστατικά με πιθανά θέματα ασφάλειας. Νομοθετικά θέματα. Βρεφικά προϊόντα Eίδη και προϊόντα βρεφικής φροντίδας. Απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ανάγκες καταναλωτών. Παραδείγματα –Διαδικασία παραγωγής. Τυπικά ποιοτικά προβλήματα των συνθέσεων. Συσκευασία-Αξιολόγηση. Ανάπτυξη προϊόντων φυσικής προέλευσης: Πηγές Προέλευση φυτών (ονομασία, προέλευση, καλλιέργεια, εκμετάλλευση) Οργανική Πιστοποίηση (Βιολογικά συστατικά) Βιωσιμότητα –Οικολογική υπευθυνότητα (Eco-Bio friendly cosmetics).Παραδείγματα –Διαδικασία παραγωγής Τυπικά ποιοτικά προβλήματα των συνθέσεων. Συσκευασία. Προϊόντα στόματος και δοντιών: Κυριότερα προβλήματα (οδοντική πλάκα, πέτρα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, ξηροστομία, κακοσμία, λεύκανση). Οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα-Άλλα προϊόνταγια τη στοματική κοιλότητα: Συστατικά, ρεολογία, διαδικασία παραγωγής, έλεγχος. Συσκευασία-Αξιολόγηση. Πρακτική εφαρμογή (Workshop)